Energisnåla skruvkompressorer

Det är inte bara produkter och material som utvecklas inom verkstadsindustrin. För att uppnå bästa prestanda både i form av precision, styrka och drift har det laborerats med hur vissa komponenter samarbetar och hur de är kopplade till varande för att uppnå bästa resultat.

Boge är en sån tillverkare och deras oljesmorda skruvkompressor finns nu i olika serier, beroende på funktion och styrka, hos olika återförsäljare över hela landet. Att kompressorerna ska vara så energisnåla som det bara går har varit ett viktigt mål i utvecklingen.

Enkelhet och slut på läckage
Att vara energisnål är som bekant också relaterat till precision, vilket i sin tur aldrig kan kompenseras med komplexitet. Den lilla serien, C+serien, som starar på 2,2 – 22kW, har kombinerat oljebehållaren, separationsfiltren med kompressionsenheten. Sättet det alla sitter samman på premierar servicevänligheten och säkerheten. Ju färre komponenter som behöver kopplas ihop externt desto mer tar man till vara på både styrka och tid, och främjar arbetssäkerhet och nöjda arbetare. Allt-i-ett konstruktionen har gjort den unik på marknaden.

Nya tekniker och utveckling
Hos den, delvis mer avancerade, S-serien är nyutvecklad och där har man satt just funktionalitet i fokus. Här är läckagerisken nästan fullständigt eliminerad genom den horisontellt placerade oljebehållaren och inga rör eller dylikt behöver kopplas till.

Den här kompressorn fungerar antingen i sin egen krav, eller tillsammans med olika tilläggsfunktioner. Ett av dessa möjliga tilläggs funktioner är Bluekat tekniken, som genererar helt oljefri tryckluft, vilket medför att kondensrensning inte längre ens behövs, då också detta nu är utan oljepartiklar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>