Skaffa ett varumärkesskydd

Företag eller privatpersoner som tillverkar eller skapar en produkt och vill tjäna pengar på denna, behöver oftast ett varumärkesskydd. Detta skydd innebär att märket för produkten eller tjänsten inte får kopieras eller vara snarlik något annat inom likände kategori. Utan en konkurrent inom samma bransch får hitta på ett helt annat märke för sina produkter. Det är inte tillåtet att åka snålskjuts på någon annans varumärke. Vid behov av juridisk hjälp kring detta finns http://bjerken.se/se/ som är en erfaren patentbyrå.

Vad innebär ett varumärkesskydd?
Syftet med ett varumärke är att det ska särskilja varor eller tjänster som liknar varandra. Kunderna har ofta ett favoritmärke och vill fortsätta att köpa detta. Då ska det vara möjligt att se skillnad på produkterna och veta vad ett visst varumärke står för.

Ett varumärke är ett grafiskt märke. Det kan innehålla ord, bokstäver, symboler eller bilder. Ytterligare varianter som kanske inte är det första man tänker på är slogans, former eller inspelat ljud. Det är viktigt att registrera sitt märke och få det godkänt av Patent och Registreringsverket. För mer information kontakta Bjerkéns Patentbyrå.

Bjerkéns Patentbyrå
Bjerkéns Patentbyrå har funnits sedan 1951 och har lång erfarenhet av olika frågor inom det som kallas immaterialrätt. Det innebär allt som handlar om patent, design och varumärken. Expertis inom både svensk och utländsk lagstiftning är viktigt för Bjerkéns. De kan hjälpa kunden vid till exempel tvister i rätten och gör bedömningar vad gäller intrång på varumärket. Olika typer av avtal ingår också i den service Bjerkéns kan erbjuda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>