Varför ska man använda sig av varumärkesskydd?

Ett varumärkesskydd ser till att skydda ditt märke så att inte någon annan kan dra nytta av och använda sig av det, vare sig i marknadsföringen eller försäljningen av dina varor eller tjänster. Detta innebär att varumärkesskyddet låter dig få ensamrätt på ditt märke.

Eftersom dagens utbud av varor och tjänster är mycket stort ökar även behovet av att använda ett varumärkesskydd hos alla företag. Du måste se till att ditt varumärke förblir unikt, då det är ditt ansikte utåt. Genom en registrering hos PRV säkrar du din ensamrätt i 10 år, vilket därefter kan förlängas med ytterligare 10 år så länge som du använder varumärket. Detta skyddar från intrång och felaktigt användande av din tjänst eller vara så att bara du har tillgång till namnet.

Vid ett varumärkesintrång kan man anlita en domstol, vilken kan förhindra att detta fortgår och fastställa en dom om böter eller fängelse till utövaren. Det är viktigt med ett varumärkesskydd för att du ska kunna bedriva bra affärer. Du har då en större chans att nå framgång hos både dina affärspartners, kunder och investerare. Genom ett varumärkesskydd ökar företagets värde.

Hos http://bjerken.se/ kan man enkelt skydda sitt varumärke på bästa sätt. Du är hjärtligt välkommen att ta kontakt med deras specialister direkt eller via Patent- och Registreringsverket, dit det finns länkar ifrån hemsidan. Genom hemsidan finns flertalet telefonnummer som man kan ringa runt om i landet. Där finns det även flertalet e-postadresser för olika kontor som man kan kontakta dem genom, beroende var i landet du befinner dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>