Väx med tiden

En entreprenör och företagare blir knappast färdig på en dag, så det gäller att helt enkelt växa med tiden. Det finns inga direkta utbildningar i hur just DU bör driva DITT entreprenörskap och företag utan det gäller att lära sig från misstag, ta in information från andra källor och kanske till och med rådfråga andra företagare som också har lyckats. Många utgår från att man aldrig blir färdig eller aldrig kommer till det steget då man slutar växa, utan det gäller att konstant vara i rullning och att konstant lära sig nya saker allteftersom att man driver sitt företag.

Är ditt företag nischad i en marknad som ofta förändras? Kommer det ofta in nya tekniker som du måste anpassa dig efter? Lär dig om teknikerna från grunden och försök att få det jobb som även dina medarbetare utför för att på egen hand kunna utveckla företaget och att kunna växa med det. Visst, det kanske låter lite klyschigt att man hela tiden ska hålla på att växa och bli en bättre företagare med tiden, men det kommer nog knappast en tidpunkt då man kan säga att man är helt och hållet färdig, utan det gäller att konstant utvecklas och hålla igång för att ligga på topp och för att växa med tiden.

Om man kollar på de allra största företagen så är det snarare dem som driver förändringen snarare än att vara den som följer förändringen. På ett vis skulle många kunna säga att dessa företag med dess företagare har slutat växa, men å andra sidan så krävs det nog en hel del andra perspektiv för att kunna bli bland de drivande företagen som för förändringen istället för att följa den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>